Opis
Ročno trgano grozdje za Red Cuvée je hitro transportirano v klet na primarno obdelavo, kjer se ga po odstranitvi peclja pumpa v vinifikatorje na maceracijo oz. fermentacijo, ki poteka deset dni. Po tem postopku se gošča nežno spreša in tiho fermentira v inoks tanku. Po šestih mesecih zorenja v inoks tanku vino zori še šest mesecev v lesenih sodih v velikosti 225 litrov. Po koncu zorenja v lesenih sodih nastaja Cuvee z blendanjem teh dveh sort. Po polnitvi vino zori še tri mesece v steklenici. Red Cuvée je rdeča zvrst, v kateri se prepletata sorti merlot in modri pinot. Odlikuje ga rubinasto rdeča barva z nežnimi oranžnimi odtenki. V okusu boste prepoznali sadnost modrega pinota v prepletu z rdečimi gozdnimi sadeži merlota, ki se zaključuje z nežnimi lesenimi notami, kar je rezultat zorenja v lesenih sodih in zatem v inoks posodi. |