Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine puklavecvina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine puklavecvina.si, ki jo upravlja Puklavec Family Wines d.o.o., Kolodvorska 11, 2270 Ormož (v nadaljevanju ”ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani puklavecvina.si ter uporabnikov, ki izvršijo nakup (v nadaljevanju ”kupec”). Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

PODATKI O PONUDNIKU

Puklavec Family Wines d.o.o.,
Kolodvorska 11,
2270 Ormož

Telefon: 02 7415 700
e-mail: [email protected]

Davčna številka: SI64450856
Matična številka: 5098599000

Zakoniti zastopnik: Gorazd Bedenčič, direktor
DDV zavezanec: DA
IBAN: SI56101000048254197 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
SWIFT: BAKOSI2X

Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu dostopne naslednje informacije:

 • Identiteta podjetja (ime in sedež ponudnika),
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,
 • Bistvene značilnosti blaga,
 • Pogoji dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),
 • Jasno in nedvoumno označene cene ter razvidno prikazane, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • Možni načini plačila,
 • Časovna veljavnosti ponudbe.

PRIJAVA

Ob registraciji na www.puklavecvina.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino pogojev poslovanja. Registracija uporabniškega računa ni pogoj za nakup. Kupec lahko naročilo odda tudi brez registracije.

CENE

Vse cene na spletni strani so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.

Vse cene navedene na puklavecvina.si so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga in stroškov pošiljanja oz. dostave. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Zaradi narave poslovanja se ponudnik prizadeva podatke o izdelkih spreminjati in ažurirati hitro in pogosto. Kljub prizadevanju pri zagotavljanju ažurnih in točnih podatkov v spletni trgovini puklavecvina.si, se lahko zgodi, da je podatek v opisu napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.

Cena v spletni trgovini puklavecvina.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

NAČIN PLAČILA

Kupoprodajna pogodba med Puklavec Family Wines in kupcem je v spletni trgovini puklavecvina.si sklenjena v trenutku, ko Puklavec Family Wines kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Puklavec Family Wines kot za kupca.

Na strežniku Puklavec Family Wines so shranjeni podatki, ki jih je kupec oddal ob nakupu ter datum, ura in IP naslov oddaje naročila ter strinjanja s splošnimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba se hrani na virtualnem strežniku, ki ga je zakupil Puklavec Family Wines, upravlja pa Iprom d.o.o.. Kupcu je  vpogled v  pogodbo vedno omogočen na način, da pošlje zahtevek na e-naslov [email protected]  hkrati pa izpis prejme tudi na svoj E-naslov ob oddaji naročila. Če se kupec registrira z uporabniškim imenom in geslom, lahko ves pregled svojih naročil spremlja tudi v svojem uporabniškem profilu.


NAČINI PLAČILA

Plačilo blaga v spletni trgovini puklavecvina.si je mogoče z naslednjimi načini:

 • S plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko preko ponudnika Stripe. Podatkov o kreditnih karticah kupcev ne hranimo na strežnikih spletne trgovine in so preko šifrirane varne povezave k ponudniku Stripe. Stripe je PCI level 1 ponudnik, kar velja za najvišjo varnostno stopnjo med ponudniki plačilnih storitev. Več informacij o Stripe je na voljo na www.stripe.com
 • Plačilo po predračunu – nakazilo na TTR:
  • IBAN: SI56101000048254197 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
  • SWIFT: BAKOSI2X
  • Po prejetju plačila odpremimo pošiljko.

Možen pa je tudi osebni prevzem v vinoteki Puklavec Family Wines v Ormožu. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Osebni prevzem je možen v vinoteki Puklavec Family Wines na sedežu podjetja v Ormožu, v obratovalnem času.

Puklavec Family Wines
Vinoteka
Kolodvorska 11
2270 Ormož

Telefon: 02 /7415 725
E-mail: [email protected] (Marko Zidarič)

Delovni čas, od ponedeljka do petka, od 8h do 16h. Med prazniki je zaprto.

*V izrednih razmerah (kot je karantena oz. zaprtje gostinsko-turističnih objektov zaradi pandemije), vinoteka ne obratuje, zato v takih primerih osebni prevzem ni možen.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo vina izven meja Republike Slovenije se pozanimajte na email naslov: [email protected].

IZDAJA RAČUNA

Puklavec Family Wines po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca ali skupaj z dostavo blaga. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

DOSTAVA

Naročila, oddana med delavnikom do 10 ure, odpošljemo še isti dan (v primeru plačila po povzetju ali s plačilno kartico). Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. Dostavo naročenega blaga opravljamo s pogodbenim partnerjem DPD.

Blago dostavljamo le na območju Slovenije. Strošek dostave je 6,99€. Za naročila nad skupno vrednostjo 70,00€ – vključno z DDV je dostava brezplačna.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 70,00 € so brezplačni.

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2-3 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo, takoj po obvestilu.

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupci lahko blago vrnete na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov [email protected]. Obvestilo se lahko pošlje tudi na naslov Puklavec Family Wines d.o.o., Kolodvorska cesta 11, 2270 Ormož. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži podjetju na obrazcu (povezava do obrazca) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju Puklavec Family Wines d.o.o., Kolodvorska 11, 2270 Ormož. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu.

Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi DPD in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Odstop od pogodbe, v skladu z določili ZVPot, ni mogoč, v kolikor vsota vseh plačil, ki jih mora plačati potrošnik na podlagi te pogodbe, ne presega 20 eurov. Odstop prav tako ni mogoč, v kolikor gre za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.

POSTOPEK NAKUPA

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.puklavecvina.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.puklavecvina.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • 2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med kurirsko službo ali osebnim prevzemov v vinoteki Puklavec Family Wines v Ormožu.
 • 3. Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila: s plačilno kartico ali nakazilo na TRR (po predračunu).
 • 4. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Puklavec Family Wines lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Podjetje mora zagotoviti, da potrošnik v postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev izrecno potrdi, da se z oddajo naročila strinja s plačilom. Funkcija, ki sproži oddajo naročila, mora biti označena z besedami »naročilo z obveznostjo plačila« ali z drugo izjavo, iz katere nedvoumno izhaja, da je z oddajo naročila povezana obveznost plačila podjetju. Če podjetje ne spoštuje določil tega odstavka, potrošnika pogodba ali naročilo ne zavezuje.

GARANCIJA

Vsi izdelki v prodaji v spletni trgovini Puklavec Family Wines (puklavecvina.si) nimajo omejenega roka uporabe. Vsi izdelki in vina v steklenici zorijo in se plemenitijo. Z zorenjem se kakovost vina spreminja in se spreminjajo tudi osnovni organoleptični opisi. Za vse neželene lastnosti in napake vina je v Puklavec Family Wines odgovorna služba za kakovost . Vse informacije lahko dobite na [email protected]. V primeru slabe kakovosti izdelka vam izdelek zamenjamo.

Zamenjava artikla preneha veljati v naslednjih primerih:

 • nepravilna hramba izdelka izpostavljenega neustreznim temperaturam in viru svetlobe,
 • malomarno ravnanje z izdelkom,
 • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
 • ko ni mogoče preveriti kakovosti, ker izdelka ni več na voljo

Validacijo izdelka dodatno opravi strokovna služba proizvajalca, ki tudi določi upravičenost reklamacije.

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z izdelki Puklavec Family Wines, se lahko obrnete na [email protected]

VARNOST SPLETNE TRGOVINE

Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.

Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Puklavec Family Wines se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Puklavec Family Wines prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Podjetje Puklavec Family Wines d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, skladno z zakonom, ki ureja izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Puklavec Family Wines uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Puklavec Family Wines in Stripe (https://stripe.com/en-si/about). Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Puklavec Family Wines.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina puklavecvina.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. Zadnja sprememba: 7.4.2020.

Želimo vam prijetno nakupovalno izkušnjo preko naše spletne trgovine.

Uživajte v naših vinih in delite svoja vinska doživetja tudi z vašimi najdražjimi.

Puklavec Family Wines

POMEMBNO

Izdajanje in dostava vina in ostalih alkoholnih pijač iz naše ponudbe se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.