Sauvignon Seven Numbers 1,5L – suho

30,00 

Polno in aromatično vino, z jasnim sortnim karakterjem, bogato prefinjeno strukturo in čudovitimi aromami kosmulje, citrusov, belega ribeza, sveže pokošene trave ter nežnih pikantnih not. Tipični sauvignon.

Šifra: 42H4001A-1 Kategorija: Oznaka:

Opis

Sauvignon je polno in aromatično vino, z jasnim sortnim karakterjem in bogato prefinjeno teksturo. V vinu zaznamo čudovito aromo kosmulje, citrusov, belega ribeza, sveže pokošene trave in nežnih pikantnih not. Odlično se poda k belemu mesu na žaru in zelenjavi s svežimi zelišči, okusni ribi in blago začinjenim jedem.

LEGA: Klumpa

PRST: Glinena tla z manjši deležem peščenih delcev, pri čemer so globlje plasti prekrite s plastjo laporja.

PRIDELAVA: Enojni guyot, 4800 trt na hektar. Povprečni pridelek je 1,5 kg na trto. Okolju prijazna oskrba vinogradov.

NEGA V KLETI: Pazljivo ravnanje z grozdjem in moštom. Kontrolirana fermentacija v posodah iz nerjavečega jekla pri nizkih temperaturah.

Dodatne informacije

Sladkorna stopnja

Volumen

Znamka

Seven Numbers

Ekskluzivna vina Seven Numbers predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec in najboljše, kar lahko ponudimo. Geografska lokacija je tu ključnega pomena. Naše najboljše vinograde smo tako kot vina označili s sedmimi številkami. S tem smo dosegli sledljivost vsake steklenice, saj točno vemo iz katere vrhunske lege prihaja grozdje. Razumevanje posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal zahteva predanost in znanje naših strokovnjakov. Vina Seven Numbers pa dokazujejo, da lahko prav to prinese izjemne rezultate, kar se odraža tudi v slovesu naših vin med poznavalci.