Šipon Seven Numbers 1,5L – suho

30,00 

Šipon Seven Numbers je vino polnega telesa s prefinjeno aromo z značilnim sortnim karakterjem in kompleksnim okusom, v katerem se prepletajo arome po belem cvetju, zeliščnih tonih, citrusih in začimbah.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Šipon. Naša lokalna sorta. Ponos Prlekije.

Je vino polnega telesa s prefinjeno aromo z značilnim sortnim karakterjem in kompleksnim okusom, v katerem se prepletajo arome po belem cvetju, zeliščnih tonih, citrusih in začimbah. Svežina in pikantnost mu dajeta intenziven karakter. Odlično se poda k belemu mesu, svinjini, testeninam,morski hrani in solati s kozjim sirom.

PRIDELAVA: Dvojni guyot, 3200 trt na hektar. Povprečni pridelek je 1,8 kg na trto. Okolju prijazna oskrba vinogradov. Terasasti nasadi.

NEGA V KLETI: Pazljivo ravnanje z grozdjem in moštom. Kontrolirana fermentacija v posodah iz nerjavečega jekla ter hrastovih sodih pri nizkih temperaturah. Zorenje vina v hrastovih sodih 8 mesecev.

Dodatne informacije

Sladkorna stopnja

Volumen

Znamka

Seven Numbers

Ekskluzivna vina Seven Numbers predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec in najboljše, kar lahko ponudimo. Geografska lokacija je tu ključnega pomena. Naše najboljše vinograde smo tako kot vina označili s sedmimi številkami. S tem smo dosegli sledljivost vsake steklenice, saj točno vemo iz katere vrhunske lege prihaja grozdje. Razumevanje posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal zahteva predanost in znanje naših strokovnjakov. Vina Seven Numbers pa dokazujejo, da lahko prav to prinese izjemne rezultate, kar se odraža tudi v slovesu naših vin med poznavalci.