Sivi pinot Seven Numbers 0,75L – suho

12,90 

Sivi pinot je polno vino z značilnim sortnim karakterjem, v katerem se večplastno prepletajo čudovite arome zrelih jabolk in breskev ter popraste in pikantne note.

Šifra: 42H4005A Kategorija: Oznaka:

Opis

Sivi pinot je polno vino z značilnim sortnim karakterjem, v katerem se večplastno prepletajo čudovite arome zrelih jabolk in breskev ter popraste in pikantne note, za prijeten dolg pookus pa poskrbi ščepec vanilije. Zahvaljujoč zorenju v hrastovih sodih je vino bogatega in kompleksnega okusa.

PRST: Glinena tla z večjim deležem peščenih delcev, pri čemer so globlje plasti prekrite s peščenjakom.

PRIDELAVA: Enojni guyot. 4 200 trt na hektar. Povprečni pridelek je 1.7 kg na trto. Okolju prijazna oskrba vinogradov.

NEGA V KLETI: Pazljivo ravnanje z grozdjem in moštom. Kontrolirana fermentacija v posodah iz nerjavečega jekla ter hrastovih sodih pri nizkih temperaturah. Zorenje vina v hrastovih sodih 6 mesecev.

Dodatne informacije

Sladkorna stopnja

Volumen

Znamka

Seven Numbers

Ekskluzivna vina Seven Numbers predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec in najboljše, kar lahko ponudimo. Geografska lokacija je tu ključnega pomena. Naše najboljše vinograde smo tako kot vina označili s sedmimi številkami. S tem smo dosegli sledljivost vsake steklenice, saj točno vemo iz katere vrhunske lege prihaja grozdje. Razumevanje posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal zahteva predanost in znanje naših strokovnjakov. Vina Seven Numbers pa dokazujejo, da lahko prav to prinese izjemne rezultate, kar se odraža tudi v slovesu naših vin med poznavalci.