Vranec Instinct 0,75L – suho

6,50 

Grozdje za to vino je pridelano iz trideset let starih trt v Severni Makedoniji, kar doda vinu pester sadni karakter z aromami po malini, temni slivi in začimbnih notah. Bogat in poln okus z nežnimi in elegantnimi tanini.

Šifra: 45H3003A Kategorija: Oznaka:

Opis

To suho vino temno rubinaste barve je zorjeno v ovalnih lesenih sodih. Grozdje je pridelano iz trideset let starih trt, kar doda vinu pester sadni karakter z aromami po malini, temni slivi in začimbnih notah. Vranec je rdeče vino bogatega in polnega okusa, z nežnimi in elegantnimi tanini. Odlično se poda k jagnjetini, teletini in svinjini. Postopek pridelave: podaljšan stik z jagodno kožico, fermentacija v jeklenih posodah, 12-mesečno zorenje v hrastovih sodih.

Vranec prihaja iz naše butične vinske kleti v Severni Makedoniji.

Puklavec Family Wines Negotino je naša butična vinska klet, ki se nahaja v čudovitem predelu Tikveškega vinogorja v Severni Makedoniji. Prav tu, sredi Severne Makedonije, terroir ponuja popolne razmere za pridelavo vrhunskih rdečih vin, kot so Cabernet Sauvignon, Merlot in Vranec. Grozdje je ročno trgano in selekcionirano že pri sami trgatvi, pri pridelavi vin pa želimo upoštevati pravi DNK regije, izraziti čistost narave in slediti našemu instinktu. Uživajte v naših rubinasto rdečih vinih in jih delite s tistimi, ki so vam resnično pri srcu.

Dodatne informacije

Sladkorna stopnja

Volumen

Znamka

Instinct

Želja po dopolnitvi naše ponudbe belih vin z rdečimi vini nas je vodila že od leta 2011 dalje in prav v Severni Makedoniji, bolj natančno sredi Negotina, smo našli terroir, kjer domujejo popolni pogoji za pridelavo vrhunskih rdečih vin. Topla in suha poletja, relativno hladne zime, pravšnja nadmorska višina in zemlja zagotavljajo odlične pogoje za vrhunska rdeča vina. Tako se je rodila nova linija vin – Instinct. Nova znamka nosi pomenljivo ime in sporočilo, da je instinkt v vseh nas, prirojen in ne naučen. Instinkt je v vinogradniku, da določi točen čas trganja grozdja in v vinarju, ki ga pri spreminjanju grozdja v harmonična in bogata vina vodi znanje, razlikuje pa instinkt. Vsako vino iz makedonske kleti je edinstveno in predstavlja mogočno žival, ki je povezana z njim. Ustvarjena s strastjo, pozornostjo do detajlov, izkušnjami in odločnim instinktom. Instinct sestavljajo 4 različna rdeča vina: Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranec in Cabernet Sauvignon super premium. Pri merlotu lahko doživimo naravne karakteristike volka, ki je inteligenten, zvest, zaščitniški in čustveno navezan na ostale v skupini. Vranec je tako kot konj, poln lokalnega ponosa, aroganten, zelo strasten in energičen. Cabarnet Sauvignon najbolje opiše odločen in neustrašen orel, ki je bil ustvarjen z neverjetno pozornostjo do detajlov.